Hör upp!

Lyssna på din kropp, brukar jag säga till vänner som beskriver en symptom och frågar om det är okej att träna. Nu är det min tur att lyssna på min egen kropp. Men det är inte det lättaste. För det mesta råder det full demokrati och råder det konsensus mellan hjärna och hjärta är det ett bra beslut. Nu frågar jag varken hjärnan eller hjärtat om den tunga känslan i halsen är bra att träna med. Jag frågar kroppen, och den säger “träna inte, vila, sov, slappa“. Min hjärna säger istället “träna, träna mer, träna hårdare” och mitt hjärta säger “träna, träna snyggare, träna stilfullare“. Inte lätt med kroppsdemokrati och låta alla få säga sitt. Tror nog ändå att det idag får bli kroppens diktatur som får bestämma.

En reaktion på ”Hör upp!”

  1. Det är ju det som är det svåra… att lära sig lyssna på kroppen och inse att allt har sin tid.

    Vila ska man inte underskatta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.