Sila mygg och svälja elefanter

Det är vad du gör de andra 8759 timmarna på året som avgör vår planets hälsa, inte vad du inte gör en enda timme en lördag kväll. Mitt eget samvete är väl hyfsat rent under denna så kallade Earth Hour. Jag har ingen bil för jag cyklar istället, flyger aldrig flygplan utan jag åker tåg, har ingen diskmaskin för jag diskar hellre för hand. Och så vidare. (Usch vad präktig jag lät).

Den här timmer ger helt fel signaler. Folk tror att om de bara släcker lamporna under en enda timme, så kan de sedan resten av året fortsätta slösa med energi, kasta skräp i skogen, köra sina mördarbilar i tid och otid överallt över alla. De köper sig ett rent samvete väldigt billigt. Det enda de säljer är sin själ till reklamdjävulen som lyckats lura i alla denna PK-timme. Vill ni göra riktig nytta för vår planet, sluta köra bil, sluta flyga, sluta använda elektriska manicker och istället börja göra saker för hand. Då kan vi snacka om Earth Hours i pluralis! Om och om igen, året runt hela vårt liv. Det kommer att ge resultat det. Inte en enda timme.

Och hur ska jag kunna se på VM i bancykel på Eurosport om jag stänger av teven? Bara en sådan sak.

3 reaktioner på ”Sila mygg och svälja elefanter”

  1. Skulle vilja se siffror på det. För jag behöver ingen el för att diska. En diskmaskin har tillverkats på andra sidan jorden, vad innebär det i belastning för miljön att den transporterats långt? har man räknat med energiåtgången för tillverkningen av diskmaskinen?

  2. Det har väl med uppvärmningen av vattnet att göra, samt mängden. Tillverkning och transportering beror ju också på hur länge man behåller maskinen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.