Gårdstomtar

Tipp tapp, tipp tapp, tippetipptapp. På led gick de knäpp tyst in i huset snett över gården. Jag står med min latte och kollar ut genom köksfönstret och får se insatsstyrkan med dragna vapen smyga in i huset. Kvar utanför står tre gråa minibussar. Inte alls som jag förväntat mig, trodde de skulle vara svarta. Likaså polisernas klädsel förvånade mig, trodde även de skulle vara helsvarta. Några hade gråa munkjackor, några gråa mjukisbyxor. Kanske de inte hann rådda ihop rätt kläder innan utryckningen. Efter bara en liten stund kommer de lugnt ut med en nedstämd man mellan sig, packar in honom och alla prylarna i minibussarna och åker iväg. Signalen att faran är över och allt är som vanligt, kommer med tidningsbudet som levererar DN i brevlådan.

2 reaktioner på ”Gårdstomtar”

  1. Spännande…
    Visste (anade) du vart de skulle, eller hade de kunnat överraska dig med att “spränga” din ytterdörr?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.