Språkbegåvning

Brukar alltid säga, det är alltid något man glömmer, när jag reser iväg. Klonen och jag funderar och funderar under våra resor; vad har vi glömt nu. Inte alltid jag glömmer något, men för det mesta. Likadant nu.

Det skulle vara konferens i Nynäshamn från tisdag lunch till onsdag lunch, och vad passar då inte bättre än att cykla dit och hem?! Sagt och gjort, det är ju bara 75 kilometer enkel resa. Packade en väska med ombyte som en kollega tog med på bussen ned och jag cyklade iväg tidigt igår morse. När jag sedan fick väskan på hotellet och jag skulle byta om till icke cykelkläder, upptäckte jag direkt vad jag hade glömt. Vad franskt är vet jag sedan tidigare, men kollegan kallade det italienskt, vilket var ett nytt uttryck för mig. Av andra har jag hört uttrycket att köra commando. Oavsett vad det kallades kändes det lite ovant och obehagligt. Men svalt var det minsann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.