Självmål

Undrar om man blir smartare av att cykla? Iallfall verkar de som inte cyklar rent utav sagt dumma i huvudet. Följande utspelades vid lunchbordet på jobbet:

Jag tycker det borde vara hastighetsbegränsning för cyklar i stan, säger kollegan
Hur menar du, det är 50 generellt som är hastighetsbegränsningen i stan, och 30 på vissa gator, frågar jag
Ni kommer ju så fort, fortsatte kollegan
Det är väldigt svårt att cykla fortare än 25-30 km/h i stan med tanke på all övrig trafik, trafikljusen, gående och så vidareså du menar att en cykel som kommer i 25 km/h åker fortare än en bil som kör i 50? förklarade jag
Men jag tycker iallafall att ni cyklar kör så fort i stan

Där borde jag ha avbrutit honom med de vänliga orden: snälla, säg inget mer… För din egen skull. Du gör dig bara dummare än nödvändigt. Men så snäll vill jag inte vara. Mot dumhet hjälper ingenting.

13 reaktioner på ”Självmål”

 1. Var det inte du som präntade in i mig att man inte alltid ska lyssna på hur det känns eftersom hjärnan sänder ut tvivelaktiga budskap?
  Personen du talade med beskrev en känsla och inte ett faktum.
  Det får man skilja på.
  Jag funderar ofta på det där om hur saker ”känns” och hur dom faktiskt ”är”

  Det är ju ditt fel att jag har en relation nu 😉

 2. Klart jag förstår att det var en känsla han beskrev. Det var därför jag försökte vädja till hans förnuft. Utan resultat

  Du lyssnade till förnuftet, å se hur det gick! Det handlar om viljan, viljan att vilja tänka istället för att 100% känna allting. Känslan är viktig, men får man en konsensus mellan känslan och tanken är det kanon.

  Det handlar om viljan att våga både tänka och känna. Allt annat känns stympat tycker jag.

  Det är bara återgälda tjänsten.

 3. Då måste du köra tvärtom metoden och leta efter andra saker än dom du ser nu. Om den typ av kvinnor du suktat över hitintills inte gett dig det du vill ha rent långsiktigt så kanske du måste testa något annat.
  Jag körde en ”gör tvärtom” månad både förnuftsmässigt och känslomässigt. Det funkade. För honom oxå fast det tog 7 månader för honom att inse att jag var rätt fast jag inte var hans typ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.