Tanken kanske var god

Den bakomliggande tanken med att gå ut på balkongen för att röka, är väl att de som är inomhus ska slippa röken? Men det fungerar inte i praktiken. Alla hus är byggda enligt principen att luftcirkulationsanläggningen skapar ett undertryck i lägenheten genom att fläktarna på taket suger ut luften från lägenheten genom ventiler i kök och badrum, och därmed suger in luften in i lägenheten genom springor i fönster, dörrar och insugsventiler. All rök sugs ju in i lägenheten från balkongen då det är ett undertryck i lägenheten, så det blir mer rök i lägenheten än på balkongen. Försök inte förklara detta för en rökare, de stirrar oförstående på dig med orden “men jags tår ju ute och röker”. Därför stod jag under hela festen på balkongen bland rökarna istället för inne i lägenheten bland ickerökarna. Det var bättre luft där ute på balkongen helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.