Ihop skriv ning

I dessa tider när sär skriv ning är så populärt finns en motrörelse, som inte nöjer sig att bara påpeka när någon sär skriver i en text. De angriper även med moteld! De ihopskriver något så förskräckligt att läsbarheten blir enormt försvårad. Det finns en anledning att det är mellanrum mellan ord och grupper av tecken, för att öka läsbarheten. Istället har ihopskrivarna börjat skriva telefonnummer utan ett enda mellanslag eller bindesträck. Det är ju hopplös att läsa ett telefonnummer, lika svårt som att försöka läsa ett OCR-nummer på räkningen och försöka knappa in det rätt.

Hur lättläst är numret när det skrives 0858772326? Istället för att skriva det enligt svenska skrivregler i grupper som 08-58 77 23 26. Ring inte numret är ni snälla mer än vid akuta situationer när det är fel på statens järnvägsanläggning, det går till Banverkets felmottagare. Fast nu vet ni ju numret om något allvarligt händer.

4 reaktioner på ”Ihop skriv ning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.