Välkommen hem?

Det första som möter oss när vi kliver av bussen på Cityterminalen är stanken av urin. Är det så vi ska välkomna våra gäster till Huvudstaden som skryter om att vara så vacker och ren? När den i själva verket stinker som en urinoar.

Nu vill jag inte klaga på de som pissar lite varstans. För många gånger har de inget val, alla är faktiskt inte fulla när de pissar! För hur många allmän toaletter finns det egentligen i stan? Jodå, de finns… typ vid Nybroplan och vid Slussen. Den som lider av inkontinens hinner inte fara runt kilometervis för att hitta en toalett. De behöver kissa NU!

Men tjänstemännen kommer med så egendomliga lösningar. Det var problem med att folk hoppade ned på tunnelbanespåren för att kissa. Tror jag det, av Stockholms 100 tunnelbanestationer finns det bara en som har offentliga toaletter, det är T-centralen. Återigen, jag försvarar inte fyllepissarna, de har försatt sig i situationen frivilligt. Till och med betalat för det. Men det finns många som lider av inkontinens. Ska de aldrig få lämna sitt hem och åka kollektivtrafik som alla andra? Lösningen på dessa problem är självklart fler offentliga toaletter. Gärna bevakade, och att det då kostar en slant gör mig inget. Bara det är rent och snyggt och att de finns minst en offentlig toalett per station.

Hur löste SL:s smarta tjänstemän det hela då, med fler toaletter? Nej! De köpte in larmsystem för flera miljoner som larmar när obehöriga hoppar ner på spåret. Precis som om det skulle göra folk mindre kissnödiga.

2 reaktioner på ”Välkommen hem?”

  1. I Frankfurt am Main fick man låna toaletterna på vilken krog som helst utan att behöva vara kund. Annars riskerade det just att lukta urin överallt istan, å kanske utanför deras krog.

    I Sverige får man den trevliga frågan “är du kund?”. Då svarar jag alltid, “ja om jag får låna toan först”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.