Maktbalans

Som tidigare nämnts, använder jag inte väckarklocka. Låter kroppen själv bestämma när den fått tillräckligt med sömn och låter mig vakna när balans mellan sovandet och vakandet har infunnit sig.. Mår så mycket bättre än att väckas mitt i, är mycket mer utvilad och presterar bättre på dagarna. Knepet är att lägga sig regelbundet på kvällen. Även på helgerna.

Imorse var ett av de få undantagen som ibland sker. Det var andra gången iår som jag använde väckarklocka. Kvart över sex ringde det, och jag som trodde jag satt på kvart i sju. Vi skulle virtualisera en printserver så jag var tvungen att vara hundra på att vara i tid på jobbet. Vilket jag var med god marginal. Med det uppstigande tiden var jag här gôrtidigt.

Imorgon har jag tagit semester för en cykeltur till Adelsö med fröken J, men jag kommer vakna runt klockan sex iallfall. Så fungerar min kropp, den söker sin egen balans och vaknar när den är klar med sovandet och vill hitta på nåt skoj. Som att cykla, dricka kaffe eller bara älska.

10 reaktioner på ”Maktbalans”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.