Mindre är mer

När skumögda män spelar cykelpolo sent på kvällen, händer det lätt att de cyklar på andra istället för att cykla runt dom. Därför är mitt bakhjul inne för att byta den tacoliknande fälgen till en som är rak. En nätt liten extrautgift på sjuhundra kronor. Tack för det, nu har jag inte råd att bygga färdigt Pompinon inför Retarden.

Fick därför idén att använda en mtb med 26″-hjul på cykelpolon, och i källaren stod min gamla Tampico overksam. En timme innan dagens träning började, började jag bygga om den. Av med skärmarna, av med dubbdäcken och på slicks, av med det stora framdrevet på 44 tänder och dit med en mellanklinga på 32 och byte av bakdrev från 16 till 18, samt korta kedjan så en passar den nya utväxlingen.

På väg till Södra latins skolgård insåg jag att jag inte fick ha bråttom med en utväxling på 32/18 till stan. Det gick inte fort och jag trampade ut ganska snabbt, tre tramptag sen rullade jag. Väl på plats monterade jag av frambromsen och flyttade bakbromshandtaget till vänsterhandtaget.

En positiv erfarenhet att spela cykelpolo med en mtb med 26 tumshjul! Klart mycket lättare att accelerera med lättare utväxling, lättare att bromsa med en bakbroms istället för frambroms, samt vilsammare med frihjul. Ska nog ha smalare styre, sen blir den perfekt cykelpolocykel!

Vem sa att storleken inte har betydelse? Det har den visst, ju mindre desto kvickare och effektivare. Less is more – mindre är mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.