Snacka går ju

I dessa tider med svininfluensan och annan dret som florerar, är det riktigt äckligt att hamna på en toalett där det inte finns tvål. Som igår på det ”fiiina” X2000 som de sa för tjugo år sen. Ingen tvål på toaletten i förstaklassvagnen. Jag glömde visst lägga till det när jag köpte biljett. I andraklassvagnen fanns det minsann tvål. Hur tänkte ni där SJ, när ni tog mer betalt för min förstaklassbiljett? Näe, fyfan så ohygieniskt SJ, ni som värnar om miljön och allt. Där sitter massor av folk i vagnen med bajsiga händer efter toalettbesöket. Hur miljövänligt är det?

5 reaktioner på ”Snacka går ju”

  1. Tvålens funktion är ju att lösa upp just fett såvida det inte är en antibakteriell tvål. Det duger lika bra att tvätta händerna ordentligt med vatten såvida du inte har väldigt oljigt bajs. Men det luktar ju inte lika gott weftersom vatten är oparfynmerat.

  2. Jodå, vanlig tvål får bort bakterierna, minst lika bra som handsprit.

    Då skulle det ju räcka att kirurgerna tvättade sig i enbart vatten menar du, före en operation?

  3. Kirurger har aniseptisk tvål såklart, det har vanliga handtvålar inte. Om alla tvålar skulle vara antiseptiska blir ju risken för resistenta bakerier större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.