Plus 26

Värmen verkar gå hårt åt folks omdöme. Idag vinglade fler än vanligt omkring på cykelbanorna, de flesta låg av någon outgrundlig anledning mitt i cykelbanan. Cykelbanorna är så smala, så det är ändå knappt två cyklar kan mötas, och ligger då någon mitt i blir det tvärstopp åt alla håll.

Trots fläktar och AC i dagens moderna bilar, så finns där ändå “den mänskliga faktorn“. Faktorn som gör att bilisterna kör mot rött. Inte sådär då de bara dundrar rakt ut i korsningen. Utan de stannar först mot rött, och sen av någon outgrundlig anledning får för sig att det är grönt, trots att signalen fortfarande är röd, och kör rakt ut i korsningen med all trafik.

Tur jag har en välventilerad hjälm, så jag höll mitt huvud kallt och insåg faran och kunde skrika rakt in i den öppna sidorutan: “du kör för helvete mot rött och håller på och köra ihjäl oss“. Hon såg något förvirrad ut när alla cyklister kryssade runt henne. Tydligen får vilka virrpannor som helst körkort nuförtiden.

Vad gör polisen då? Tja, det stod tre polisbilar parkerade på cykelbanan längre upp på Götgatan, så det var väl inte väntat att de skulle kunna trafikreglerna de heller. Sen har polisen mage att klaga på cyklister som helt lagenligt cyklar i gatan istället för på cykelbanorna. Hur tänkte poliserna. Egentligen? Ska vi flyga över de parkerade polisbilarna då eller? Jag bara undrar hur dom tänkte. Om de överhuvudtaget tänkte. Men det kanske de inte behöver göra när de väl har tagit sin polisexamen och det är plus 26 grader i skuggan.

6 reaktioner på ”Plus 26”

  1. Jag såg också dom parkerade polisbilarna på Götgatan. Jag gjorde en rövare och körde efter alla andra lallare på cykeln, alltså mot röd gubbe….

    /STEFAN

  2. Maria, det är lätt för dig att säga som sitter i bil hela dagarna. Att vara en helt oskyddad trafikant och nästan bli ihjälkörd, är inte sånt man skrattar åt direkt. Det handlar om mitt liv, inte mitt humör.

  3. Nja, du är ju arg på det mesta. Det är obra för din hälsa. Och ibland så undrar jag om fartvinden på cykel blåst bort den humoristiska ådran. Det är synd. Du är så jävla rolig när du sätter den sidan till.

    Och jag förstår att du inte vill dö i trafiken men du lever ju idag så varför fundera på det som var igår eller nån annan dag?

  4. Så vi ska bara rycka på axlarna åt de som medvetet går in för att döda andra? Du verkar inte veta hur det känns att bli uppjagad av en bil som medvetet går in för att döda dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.