Due stagioni

I Sverige har vi två årstider: Den Korta Årstiden och Den Långa Årstiden. Den korta årstiden sträcker sig från april till september och den långa årstiden från oktober till mars. Som ni märker är de två årstiderna exakt lika långa, sex månader vardera. Namnen har de fått från byxornas längd som jag bär under de respektive årstid. Under den korta årstiden, april till september, bär jag bara kortbyxor hela tiden. Analogt bär jag då långbyxor under den långa årstiden mellan oktober och mars.

I morgon är det den första oktober och då inleder vi Den Långa Årstiden. Nu ska kortbyxorna av och långbyxorna ska på. I sex månader måste jag tyvärr ha långbyxor. Men sen får jag äntligen bära kortbyxor igen! Undrar hur de gör där nere i det farliga Ävråpa, där dom har fyra årstider. Har de fyra olika längder på byxorna också?

2 reaktioner på ”Due stagioni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.