Allmänfarlig verksamhet

Fyra månader varade lyckan. Sen tyckte gatukontoret at4t nyttjat av de dyra cykelbanorna fick räcka. Idag har de hällt ut grus på cykelbanorna, vilket omöjliggör säker cykling. Alla som sett Tom och Jerry när de häller ut kulor och ska springa på dom, vet vad so h’änder när man cyklar på rullgrus. Så nu är de obrukbara fram till juli igen, 8 månader.

Snacka om resursslöseri, först bygga dyra cykelbanor för hundratals miljoner, sen göra dom obrukbara 8 av 12 månader genom att göra om dom till grusväg.

Vi är i oktober och de tycker att det redan är dags för halkbekämpning, men kräver inte det att det är halt? Eller häller dom ut gruset bara för att jävlas? Nej, det tror jag inte, men varför häller man då ut grus på cykelbanorna och gör dom livsfarliga. Friktionen mot gruset är lika med noll.

Hur tänkte dom nu? Tänkte dom överhuvudtaget? Nej, jag tror inte de tänkte alls. De är inte cyklister, de som häller ut gruset, det är uppenbart. De är bilister, och då behöver de inte tänka själva. De behöver inte tänka på andra, får bara egot kommer fram med bilen så är allt frid och fröjd.

2 reaktioner på ”Allmänfarlig verksamhet”

  1. Jag cyklar året runt, varje dag. Har aldrig cyklat omkull pga grus.
    De grusar ju vägarna för att folk inte ska halka omkull på isfläckar. Det finns inte så mycket annat de kan göra för att hålla vägarna säkra.
    /Johan

  2. Vi cyklar inte samma väg, vid Slussen är det dubbla S-kurvor med massa människor som springer omkring. Konfrontationer sker dagligen.

    Vägarna blir osäkra när det är rullgrus på asfalt, dubbarna på dubbdäcken når inte ner för att det ligger ett tjockt lager grus mellan däck och asfalt.

    Men borde de inte vänta med att sända tills det blir halt? Det är inte halt i Sverige oktober till juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.