Miljöslöseri

Som i ett led att få ned vattenförbrukningen har vi ånyo efter bara två år fått nya duschmikrofoner, som de kallar det. hallå hallå, hör nån mig därnere i vattenröret? Den vi fick för två år sen vid stambytet gav dålig duschstråle så det tog längre tid att duscha, varför det gick åt mer vatten. Men det gick an. Men den nya vi fick igår är helt värdelös. Stod och duschade länge och kände på benen, var snustorr! Det är så klen duschstråle så vattnet hinner dunsta innan det når nedre halvan av kroppen. Trots att jag inte har något hår, var det svårt att duscha bort tvållöddret på huvudet, så dålig var strålen. Ringde fastighetsskötaren, och han var chockad. På bara 3 dagar hade 20 hyresgäster ringt och klagat. av erfarenhet vet jag att det bara är cirka 10% som klagar när det är nåt. Så mörkertalet är stort över hur många missnöjda hyresgäster det är. Fastighetsskötaren höll med, han vet också att det blir omtvärt, folk duschar längre när strålen är klen, och den totala vattenförbrukningen ökar istället. Jag krävde att han skulle ta det som en felanmälan så han får komma och fixa det.

Och vari ligger miljövinsten när vi måste duscha längre tid för att bli rena? Det går åt lika mycket vatten att fylla en diskbalja när jag ska diska, oavsett hur sakta vattnet rinner. Rinner det sakta, hinner det kallna och därför måste jag hälla på mer varmvatten. Vari ligger miljövinsten där? Och slänga bara två år gamla duschmikrofoner är en miljöskandal utan dess like. Och de vi fick nu, kommer efter bara en vecka att bytas ut och slängas. Ännu mer resursslöseri. Så Svenska Bostäder, vari i ligger miljövinsten att slänga funktionella prylar efter bara en bråkdel av deras livslängd?

Visst, jag kan köpa egen dusch och byta ut, men varför det? Jag har ju betalat för att få en funktionell dusch via hyran, då är det deras plikt och ansvar att sköta det. Jag tänker inte betala två gånger för att få det jag ahr rätt till. Det är en principsak, jag ska ha levererat det jag betalat för. Allt annat är lurendrejeri och bedrägeri och borde beivras..

Det var ju sååå jääävla braaa med att vara hyresgäst istället för att äga själv och ha full kontroll på underhållet. Så bra. Tack grannar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.