Begåvad cykling

Tammsvik konferens och herrgård ligger vackert vid en mälarvik. Huvudbyggnaden är en herrgårdsbyggnad som byggdes av Claes Tamm och stod klar 1921. Konferensgården är utspridd på flera hus med en spikrak grusväg mellan. I ena änden av den 340 meter långa vägen ligger receptionen och i den andra änden själva herrgården där all föda intas. Så det blev en del farande fram och tillbaka på grusvägen. För underlätta för oss gäster fanns det en massa lånecyklar av röd dammodell utan växlar. De stod olåsta utanför varje byggnad, så det var bara att hoppa upp på en och trampa iväg, ställa ifrån sig den och uträtta sitt ärende. När jag sedan skulle tillbaka, var det bara att ta vilken som helst som stod utanför och trampa iväg. Hur genialt som helst! Begåvat smart!

Det var riktigt kul att cykla på de där cyklarna, riktigt bekväma faktiskt. Dock tyckte inte kollegorna det var lika roligt att se mig trampa fram och tillbaka bara timmarna efter att jag lämnat akut efter min cykelkrock på Götgatan imorse. De var en smula oroliga. Jag hävdade bestämt att man ska möta sin rädsla så fort som möjligt efter en olycka. Tydligen var det bara jag som hade en rädsla att möta, de andra gick, men så fick jag bästa sittplatserna vid måltiderna eftersom jag alltid var först!

2 reaktioner på ”Begåvad cykling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.