Ödets ironi

Trodde jag var förföljd, att det hela var en konspiration. På akutsköterskornas nyckelhållare var det samma logga som på pickupen jag någon timme tidigare krockat med på Götgatan. Frågade den ena sköterskan om det “var hennes gubbe som körde bilen och raggade kunder åt henne“. Sköterskorna hade som tur humor. Det hade inte den söta blonda polisflickan som i ambulansen sa att de tar med sig Pepitan till polisstationen, varvid jag frågade “kan du inte tvätta den också“. Varvid hon surt fräste ifrån att “jag har minsann annat att göra“.

När jag efter fyra timmar på akuten kom till jobbet med bara en svullen vänsterhand, hade min nya styrlampa kommit jag beställt från Hong Kong. En P7-diodlampa med enorm lyskraft. Hade jag haft den imorse, hade nog bilen sett mig bättre. Men då hade jag å andra sidan inte lyckats kalla ut både ambulans, ploisbil och akutbil och fått åka ambulans till SÖS. Ännu en sak att pricka av i att-göra-innan-jag-dör listan.

7 reaktioner på ”Ödets ironi”

  1. En bil svängde in framför mig på cykelbanan vid Götgatan/Ölandsgatan. Jag han inte stanna såklart, med två meter tillgodo, körde in i hans höägra framflygel och drog omkull.

    En svullen högerhand och ett framhjul som måste ha ny fälg.

    Nu börjar försäkringsfrågorna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.