Cyklopen

Senaste veckorna har jag en dag varje vecka blivit drabbad av enorm huvudvärk. Inte för att jag fått en diagnos och vet hur det känns, men jag skulle kalla det migrän. Fruktansvärt tung i huvudet, illamående som jag vill spy, men inte gör det. Har försökt analysera vad jag gjort för fel, men kom inte fram till nåt hållbart. Senaste veckorna till och med har jag lagt mig tidigare än förut, mellan tio och halv elva. Jag äter likadant som förut. Möjligtvis cyklar jag mycket mindre än i sommras. Men jag tror knappast jag får migränliknande huvudvärksattacker av mindre cykling. Eller?

Tills det slog mig att jag senaste tiden inte kan läsa en tidning med glasögonen, det blir helt enkelt för smått. Och utan glasögon måste jag hålla tidningen på cirka fem centimeters avstånd, så kollegorna är rädda att jag får trycksvärta på näsan. Sålunda knallade jag iväg till optikern och mycket riktigt. Blev lite mycket optikalsnack men något med brytningsfelets vinkel som var fel. Glaset jag fick i december var alltså inte helt rätt, så jag får ett nytt på någon slags garanti. Phu.

Kanske därför jag har mindre huvudvärk när jag cyklar ofta, för då har jag på mig mina cykelglasögon som har samma styrka sen tre år tillbaka. Dagens lärdom är att jag ska cykla mer för att slippa huvudvärk. Ingen dum diagnos alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.