Höjdardag

Vilken höjdardag, började med att jag precis med fem sekunders marginal hann med tåget till Borlänge. Som vanligt var värmen helt avstängd i första klass, men påslagen i andra klass. Är det det vi betalar extra för?

Sen skulle vi fyra i skrivargruppen träffa två av våra nya chefer i Borlänge som skulle presentera sig för alla. Men bara jag i vår grupp var inbjuden och bara en chef kom. Konstigt möte, där alla inte är med. Men det avslutades med att vi planerade in ett nytt möte om två veckor där alla i arbetsgruppen ska vara med. Wow, vilken insikt att bjuda in alla till första mötet med nya cheferna. En arbetsdag åt skogen helt i onödan.

Tåget hem var först försenat 45 minuter, sen blev det helt inställt. Nästa tåg gick två timmar senare, men enligt tjejen i receptionen på HK är de två tågen alltid fullsatta på fredagar. Så inför insikten att vi skulle få ståplats hela vägen hem, hyrde vi en bil och bjöd in två tjänstemän från SL som var på besök på HK. Samtidigt var Klonen ensam hemma. Han har ju bara åkt buss i fyra timmar för att träffa mig, och jag är inte hemma med honom. Han skickade sms flera gånger och undrade när jag skulle komma. Fy fan vad värdelös jag kände mig som pappa, och inget kunde jag göra åt situationen. Så himla smart att lägga möten på fredagar annorstädes. Dock gick hemresan gick bra, vi blev “bara” tre trimmar sena, så träningen fick bli inställd.

Tunnelbanan hem krypkörde så resan tog dubbelt så lång tid hem. Hemmavid låg ett meddelande från Svenska Bostäder att vill vi kunna komma in i tvättstugan nästa vecka, måste vi under kontorstid på måndag hämta nya bokningspluppar. Vad härligt med respekt för andra människor privatliv och arbete. Nu måste jag ta ledigt på måndag för att fixa en sån.

Som grädde på moset började Klonen hosta och fick feber. Han hade tagit influensavaccinet i tisdags, och hade varit sjuk två dagar hemma, men blev frisk igår. Idag blommade det tydligen upp igen. Vad är syftet med att ta ett vaccin, om man sedan blir sjuk iallafall?

Nu är det 45 minuter kvar av dagen. Vad mer kan hända på den här höjdardagen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.