Sakna verklighetsförankring

Enligt Stockholms stads cykelkarta var den markerad som cykelbana och verkade vara en perfekt genväg mellan Tallkrogen och Högdalen, rakt genom en skog. Väl där undrade jag hur i helsike gatukontorets tjänstemän kunnat få för sig att kalla den steniga lervägen för en cykelbana? Undrar just vilken sorts cykel tjänstemännen på Gatukontoret använde när de konstaterade att den var cykelbar? Inte var det räcer eller cyclocross inte. De hade säkert terrängbil vid kvalitetssäkringen.

4 reaktioner på ”Sakna verklighetsförankring”

  1. Men nu är det väl inte tänkt att alla måste ha en cross för att kunna cykla på det som är markerat cykelbana? På en cykelbana ska du kunna ha 23 mm slicks på en räcer.

    Sen var det hela vägen belamrad med storas tenar i början, vilket inte syns på bilden. De var väl ca 20 cm i diameter.

  2. Men andye, läs en gång till! Alla har inte cx, en del har vanliga cyklar och för dom funkar det inte alls att cykla där! jag tyckte det var en rolig stig, men cykelbana? Nej, det kan inte kallas cykelbana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.