Ställ den i stallet i Stôllet

Utanför bilaffärer finns det gott om parkeringsplatser. Utanför mc-affärer finns det speciella parkeringsplatser för motorcyklar. Men varför finns det inte cykelställ utanför stadens cykelaffärer? Det finns gott om parkeringsplatser för bilar utanför cykelbutikerna men inga cykelställ där vi kan låsa fast våra cyklar. Är det cykelbutikernas signal till mig som kund, att jag ska ta bilen till deras cykelbutik istället för cykla till dom? Hur bakvänt är inte det? Var det inte köra mindre bil och cykla mera vi skulle göra, för att komma tillrätta med miljön och ohälsotalet hos befolkningen? Nu motverkar cykelbutikernas sitt eget syfte: “köp gärna en cykel hos oss, men cykla inte hit med den, ta bilen!” Hur korkat är inte det på en skala?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.