Dom kallar oss mods

Plogandet av gator och cykelbanor görs lite hipp som happ, lite här och lite där. På vissa ställen har de varit ambitiösa och plogat i princip asfaltsrent, på andra ställen är det knappt plogat alls. Förstår att det tar tid att ploga, särskilt när upphandlingarna är gjorda så att de plogar en gata i en stadsdel, sen ska de åka till andra änden av stan och ploga en gatstump där. Verkar som plogbilarna mest åker omkring med upplyfta plogar, istället för att ploga där dom är på ett större område effektivt. Men det är säkert billigare att upphandla på det sättet. Men bra är det inte, det kan inte bli billigare att betala att plogbilarna ska åka omkring och inte ploga.

Förty är det härligt med massa snö, trängseln på cykelbanorna är som bortblåst. Nu är det bara de tuffa tösera och pôjkera som cyklar. Det är inte lätt, det går inte fort, men det är bra träning, utmanande och karaktärsdanande att cykla i snömodden. Hoppas snön ligger kvar till februari.

4 reaktioner på ”Dom kallar oss mods”

  1. Bruse! Vänta, har jag missat årets skörd av “jävla idioter som grusar”-inlägg? Eller gick vi direkt på “det usla plogandet”-inläggen i år?

    Varm hjulkram från solen! 🙂

  2. Dom hinner inte grusa, de plogar varje dag. Det har snöat i stortsett varje dag, ca 5-10 cm per dag typ i en vecka eller två. Så jag har förståelse att de inte hinner ploga. Däremot förstår jag inte varför man först plogar cykelbanan för att sen lägga upp alla snö på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.