Potatisgris

Idag fick jag lära mig av polisen

  • att jag inte får cykla när det snöar, utan jag ska ta tunnelbanan
  • att jag inte får cykla på vägen om cykelbanan bredvid är ofarbar för att den är oplogad, tjänstgör som snöupplag eller är ofarbar av annan orsak
  • att det är förbjudet att cykla på 70-väg (sic!)
  • att det är ok att preja en cyklist så han ramlar i backen och slår sig

Självklart bestred jag deras galna påståenden. Jag frågade om de hade belägg för sina påståenden, vilka lagar de stöder sig på för att påstå sådana saker. Efter att den manliga polisen konsulterat sin chef via radio, ville han inte prata med mig, han bara gick iväg skamset utan att ens se på mig.

Det finns inget som helst stöd i lagen för deras galna påståenden, de stod och ljög och hittade på egna lagar. Får dagens poliser ingen som helst utbildning i svenska lagar och regler? Jag bad dom flera gånger ge mig belägg för sina påståenden. Jag frågade även, var ska jag cykla om cykelbanan är ofarbar. “Inte på vägen” var svaret. Tomtarna kommer tidigt iår och är förklädda till poliser.

5 reaktioner på ”Potatisgris”

  1. Dessutom blev jag, som nästan blivit ihjälkörd, utskälld av polisen. Undrar om det är en ny strategi, klappa bovarna på huvudet och skälla ut brottsoffret?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.