Ett enastående arbete

Femtio år har vi hunnit uppnå, själv har jag bara med halva tiden, i tjugofem år. Men det är en lång tid, och många har åstadkommit mycket under den tiden. Räddat en del av Sverige tekniska kulturarv, byggt museispårvägar, talat så väl om spårväg i femtio år, att det nu äntligen byggs en innerstadsspårväg i Stockholm igen. Och det ska vi tacka oss själva för i vårt enträgna arbete att framhålla spårvägens förträfflighet som ett modernt trafikslag i en modern stad.

En femtioåring ska firas bäst med bland annat en supé. Vilket lämpligen avhandlades ikväll, på dagen femtio år av bildandet, och var så roligt jag hade förväntat mig. Det överlämnades en masa gåvor till jubilaren och det hölls en massa tal av trafiklandstingsråd, nya och gamla ordföranden, våra nordiska vänner och massa andra. En del med humor, andra med med torrare och försiktigare framtoning. Precis sådär lagomt tråkigt man kan förvänta sig när medelåldern är gråhårig.

Självklart ska det ges ut en bok när vi jubilerar och som webmaster fick jag äran att skriva ett kapitel om vår hemsida, som förövrigt är Nordens största och bästa spårvägssajt. Hemsidan kom redan 1996, flera år innan varken SJ eller SL hade egna hemsidor, så vi har även där legat långt framme med tekniken. Men hur ska jag skriva om något så ogreppbart som en webbsida så det blir roligt? Jag kopierade helt enkelt ihop alla nyheter om hemsidan och sammanställde dom i dagboksformat. Som bloggare som jag är, kallade jag stycket för “Bloggen, eller hur Svenska Spårvägssällskapet blev med hemsida“. Jag fick ett exemplar för en vecka sedan, direkt från bokbinderiet, men tyvärr har jag inte hunnit läsa den. Ikväll delades det ut en numrerad upplaga av 100 stycken exemplar i präglat linneband och jag fick exemplar 46, då jag har medlemsnummer 146. Nu är det bara att vänta på reaktionerna på min egen version av de senaste 13 åren. Köp den! Om inte ni är spårvägsintresserade, så iallfall för att jag varit med och skrivit och bidragit med många fina fotografier. ( Det är svårt att vara ödmjuk just nu…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.