Hit och dit, fram och tillbaka samt åter


Dagen efter en jubileumssupé ska det självklart genomföras en jubileumsutfärd! Det började med samling vid Alkärrshallen som ekade tom då det idag är sista trafikdagen inför ombyggnationen för Spårväg City. SL ska “låna” vår vagnhall några år tills de bygg en egen ute på Lindarängen. Och just förbi Lindarängen och Frihamnen företogs den första delresan med buss till Ropsten. Där väntade ett abonnerat spårvägståg som tog oss på Lidingöbanan till Gåshaga brygga. I snålblåsten äntrade vi där båten Josephine som tog oss över till Saltjsö-Duvnäs där vagn 15 väntade som vi åkte ut till Saltsjöbaden med. Sedan åter till Sickla där av en händelse samma buss som körde oss till Ropsten stod och väntade. Den tog oss lägligt till Sickla udde där vi fick åka med Brommahallens sista A30 hela Tvärbanan och Nockebybanan fram och tillbaka.


Åter vid Alvik skulle vi vidare med abonnerat tunnelbanetåg till Kungsträdgården på det sällan trafikerade övergångsspåret mellan bana 1 och 3 vid Fridhemsplan. Sedan var tanken att åka med de sista spårvagnarna på Djurgårdslinjen. Men jag tog min brakförkylning och åkte hem. Kände mig rätt så färdigjubilerad för den här gången. Bättre lycka nästa gång när vi firar 100 år. Då är jag garanterat frisk som en nötkärna. Vid 95 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.