Tala är guld

Nu har jag ringt runt och önskat alla mina nära och kära en god jul. De jag håller av mest vill jag helst träffa och önska en god jul, men tyvärr tillåter inte alltid avståndet det. Då får tyvärr ett simpelt telefonsamtal duga som substitut. För mig är det talade samtalet viktigt, vi missar kroppsspråket i telefonen, men vi hör varandras tonlägen och kan höra både humor och ironi. Detta missas väldigt lätt i korta elektroniska meddelanden, och det kanske där skon klämmer, att en del önskar en god jul via simpla kommunikationsmedel som sms, msn, pm, pms och e-post. De vill hålla distans och inte röja sina känslor. Visst, det är deras val. Är det känslomässig distans de vill ha till mig är det vad de får om de inte ens bemödar sig att ringa mig. Mina nära och kära, de jag litar på, de som jag ställer upp för och som ställer upp för mig, är alltid värda ett samtal. Riktiga vänner vågar prata med varandra, riktiga vänner vågar se varandra i ögonen. Riktiga vänner vågar.

En reaktion på ”Tala är guld”

  1. Och det är nu jag inser att jag börjar bli glömsk. Jag har glömt ringa några vänner!!! Det är inte lätt leva efter sina egna föresatser. Men jag försöker iallafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.