Krig och fred

Börjar misstänka att det är nåt vajsing med mitt immunförsvar eftersom jag nu blev sjuk igen efter att bara varit frisk i två månader. Tänkte då på reklamen för Actimel som ska hjälpa till att stärka kroppens försvar, kanske det kan vara något, få i mig mer goda bakterier? Maria tipsade då om probiotika istället för att dricka massa yoghurt som ändå inte har tillräckligt med bakterier i sig.

Sagt och gjort, en burk probiotika inköptes och en tablett innehåller hela 5 miljarder levande mjölksyrabakterier från 7 olika stammar. Det är nästan lika många bakterier i en enda liten kapsel som det bor människor på hela jorden. Femhundra milligram av ett helt universum, ett litet microuniversum med levande varelser. Inte utan att jag känner en viss ödmjukhet när jag sväljer denna stora sällskapsresa i microformat som med på resan ner i magen får med sig lite reskost i form av rismaltodextrin. Bra, då behöver jag inte koppla på en restaurangvagn.

2 reaktioner på ”Krig och fred”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.