Pusselbitar

Den mänskliga hjärnan är en makalös manick. Om det är något den inte förstår eller om det är något som fattas, fyller den ut resten med egna fantasier. Det är väl så religion, myter, skvaller, ideologier, sekter, drömmar, rykten uppstår. Udda och ibland konstiga tankar och idéer som försöker fylla ut ett tomrum hjärnan inte klarar av att hantera. Fullt förståeligt, hjärnan vill ha kontroll på läget.

Men det blir inte alltid rätt om hjärnan själv får fantisera ihop luckorna. Se bara på alla religionskrig, brustna förhållanden, illvilliga rykten, missförstånd och så vidare. Det är därför samtal, kommunikation och dialog är det bästa för oss, det är då äkta fakta kommer fram. Hjärnan slipper då fantisera ihop det som fattas. Och det är ju det hjärnan egentligen vill ha: kunskap. Och kunskap är makt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.