Mod

Mod är att lita på någon annan. Allt helt och hållet lägga sitt liv i händerna på någon annan. Idag anförtrodde jag mitt liv till Fredrich på Cykelcity. Iallafall mitt cykelliv. Vi skulle göra en bikefitt på min nya Columbus Capo i kolfiber.

Han ändrade på allt! Till och med klossarna under skorna flyttade han maximalt bak. Bromshandtagen flyttade han en aning upp. Att han flyttade sadeln bakåt en centimeter var inte överraskande, det var väntat. Jag vet att jag sitter långt fram. Kanske för långt fram. Egentligen ville han flytta den bakåt två centimeter, men vill inte chocka min kropp för mycket på en gång. Däremot förvånade det mig att han sänkte sadeln en hel centimeter. Efter noggrant mätande av vinkeln i knät att den var cirka 30 grader, var han nöjd med allt. Jag har med andra ord cyklat i fyra år på den här cykeln med för hög sadel. Se där!

Det hela tog en timme med cykeln på en trainer i en varm lokal utan AC. Det var som ett mindre träningspass kändes det som när svetten rann ned för pannan.

På hemvägen kändes det inte alls obekvämt. Bara ovant att sitta lite längre bak, men även så lågt. Jag kommer absolut inte röra en inställning i första taget. Jag litar på Fredrich till 100%. Jag är världens modigaste idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.