Troll och orull

Det har gått troll i den nya cykeln. I tisdags skulle ut på oskuldtagarrundan men vi kom inte så långt. Ganska snabbt märkte jag att pulsklockan inte fick någon hastighet från hastighetssensorn. Samma sensor jag har haft på Pintan i flera år utan problem. Testlampan blinkade så fint vid varje varv när jag snurrade framhjulet för hand. Men noll km/h blev det. Kanske det var batteriet tänkte jag, har ju ändå haft den ett tag. Efter en kvart var batteriet bytt, sensorn indikerade att den kände av ekermagneten. Men noll i hastighet iallafall! Tog då den andra sensorn jag hade liggande. Den fungerade! Eller ja, den visade en hastighet, men den fluxerade mellan 3 och 35 km/h även när jag höll konstant fart. Knackade lite fint på den, då hoppade den igång. Mysko!

Hela inköpet med den här cykeln har varit kantat av problem. Kunde inte betala med kortet, fick den levererad i andra änden av stan, fel styre, för kort gaffelrör. Och nu strulande cykeldator. Verkar vila en förbannelse över den här cykeln. Får söka upp en häxdoktor som får häva den.

Sagt och gjort. Tog alla Polargrejer; klocka, pulsband, hastighetssensorer och åkte till Polar i Alvik. Inget fel på batteriet i klockan, men jag bad dom byta det när de ändå höll på. Hastighetssensorerna hade dom inte tid att testa, så jag fick två helt nya. Utan kostnad! Har sagt det förut, men säger det igen. Polars service är den bästa jag varit med om. Snabba, vänliga, billiga och utan strul. Frågade hur de kunde ha så bra service, och de svarade att pulsklockor, cykeldatorer, gps:er är det många som tillverkar. Så de konkurrerar med bra service istället. Och det gör de verkligen! Vågar inte ens fundera på att köpa en Garmin Edge, vet inte hur deras service är.

Polar i Alvik kanske var den häxdoktorn som kunde häva förbannelsen jag sökte. När jag monterat på hastighetssensorn på Capon, fungerade det utan problem. Nu är vi redo för elddopet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.