Osunt leverne

Gunilla föreslog att vi skulle gå på en guidad tur av Operahuset. Jag gillar att gå på visningar av gamla hus av diverse slag, så jag tvekade inte en sekund. Och det är kul när någon annan tar initiativ, för jag är lite dålig på att få iväg mig själv på sånt här. Det var ett underbart vackert hus och det som slog mig mest att scenen var så djup. Samt att den hade en lutning på 4%, vilket var för att öka synbarheten för publiken. Intressant tanke.

Det var när vi gick omkring där, och guiden livfullt berättade om dansare, sångare och sextimmars föreställningar av Nibelungens ring, som en känsla och en tanke började gro i mig. När vi klev ut från Operan hade idén slagit sig rot ordentligt inne i mig. Jag vill gå på en operaföreställning! Något större fan av opera har jag aldrig varit, nästan tvärtom. Så det ska helst vara något som jag så att säga redan hört förut. Iochförsig skulle det vara intressant att gå på just Nibelungens ring, men sex timmars opera kanske är att fresta för mycket på nybörjarturen. Nej, någon lättare opera, som Nötknäpparen eller Figaros bröllop.

Det här kan inte vara nyttigt. Får jag vuxenpoäng för det här?

2 reaktioner på ”Osunt leverne”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.