Revir

För att kunna ta ansvar måste man ha befogenheter. Befogenheter att ta leda styra och ta beslut. Fråntas man möjligheten att hålla sig informerad och ta beslut är det därmed omöjligt att ta ansvar. Tar andra beslut och håller inne med informationen är det inte ens möjligt att ta det ansvar man är tilldelad och förväntas att ha. Tackar för mig och avsäger mig allt ansvar jag iallafall inte hade eller inte ens kommer att få, oavsett vad som beslutats. Jag betackar mig för att bli överkörd och utskälld när jag försöker föra en dialog för att komma fram till ett gemensamt beslut som vi skulle ta ansvar för. Ansvaret jag bara fick på pappret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.