De gör nåt

Hela tiden hör vi någon siren från mestadels polisbilar men även ambulanser. Ofta ser vi poliser som är ute och fotpatrullerar eller står uppställda med bilen i någon korsning. Vid en större korsning var trafikljusen avstängda, då stod två poliser och dirigerade trafiken. Det skulle vi aldrig få uppleva i Stockholm. Inte heller får vi uppleva att polisen skriver ut böter till en bil som står parkerad på trottoaren på en lugn gata utan att vara ivägen varken för bilar eller gående. Här gör polisen det, skulle aldrig ske hemmavid.

Funderade på om kriminaliteten är större i Prag än i Stockholm, då det är poliser överallt. Men vi kom fram till att här arbetar polisen, de gör sitt jobb. Som vi hela tiden uttryckte det “de gör nåt“. Till skillnad från svensk polis som gärna gömmer sig på polisstationen istället för att slippa jobba, istället för att vara ute i verkligheten bland medborgarna där det händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.