Sjuhundra

Och nu lite reklam:

I samband med Stockholms 700 års jubileum 1953, inrättades en sightseeinglinje med det passande linjenumret 700. Trafiken började den 8 maj 1953 och utgick från Tegelbacken, vars slinga stod oanvänd sedan tunnelbanans öppnande. Linjen framfördes i Hantverkargatan till S:t Eriksgatan, där den sedan gick enligt gamla ringlinje 4:s yttre ring (internt kallad 4Y) varvet runt medsols, för att sedan gå Hantverkargatan tillbaka till Tegelbacken. Linje 700, skyltad “Jubileumslinjen”, trafikerades under sommarmånaderna av dekorationsmålade tvåvagnståg (mustangerna A25 nr 411 och B25 nr 996), med upp till fyra turer på vardagar. Med i vagnarna följde specialutbildade guider som beskrev sevärdheterna utefter linjen, varvid färden betingade ett pris av 2,50 kronor.

Mer om detta finns att läsa i skriften Linje 0 och andra udda spårvägslinjer, skriven av undertecknad.

Förra året cyklade jag totalt sjutusenetthundrafemtiotvå kilometer, 7152 km eller 715 mil. Satte då upp som mål att försöka cykla 1000 mil (10.000 kilometer) under det här året. I skrivande stund har jag iår cyklat 7192 kilometer, vilket är fyra mil mer än förra året! Men det kvarstår 281 mil för att uppnå mitt mål på 1000 mil. Det är 73 dagar kvar på året, därmed måste jag cykla cirka 38 km per dag eller 27 mil per vecka, för att nå målet. Vilket verkar lite ouppnåeligt just nu. Men alla mål måste inte uppfyllas med en gång. Så länge jag inte uppnått mina mål, har jag något att sträva efter. När de är uppnådda, måste jag sätta nya mål. Så att i dag i mitten av oktober ha cyklat mer än förra året, är ett litet delmål i sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.