Möten

Möten i livet är underbart. Det är härligt att få träffa människor, nya människor, gamla människor, unga som gamla. Känslan att få lyssna på vad de säger, vad de tycker, se hur de rör sig, vilket kroppsspråk de har är gratis underhållning av hög klass. Helt enkelt suga in nya beteenden. Det gäller att vara öppen och nyfiken och våga titta och ta in.

Men så har vi de där mötena på jobbet stup i kvarten. De där onödiga mötena, där vi sitter och läser innantill i ett dokument, som vi lika gärna kan göra enskilt. Eller där alla säger snusförnuftiga självklara saker, liksom att solen går upp i öster och bemöts med beundran. Nej tack, bespara mig från dessa tidstjuvar. Vvi har att göra ändå utan meningslösa möten.

Det är bra mycket trevliga att ringa en användare nånstans därute i Sverige, höra dennes dialekt, vardagsbekymmer och öden. Skämtar jag med dom och bjuder på mig själv, hakar de flesta på och skämtar tillbaka, och kan berätta något om sin vardag. Hur det är i deras stad eller by just nu. Efter ett tag är deras problem med skrivaren en bagatell, vi skrattar och har det lite trevligt. Under tiden vi snackar på, fixar deras problem och jag avslutar samtalet med ännu en nöjd och glad människa. Ett nytt möte i vardagen.

DET är kvalitativa möten det! Även om det bara sker i telefon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.