Förlåt

Om jag kallat de inblandade i plogsvängen för dumma i huvudet, får jag härmed be om ursäkt. Ni är inte alls dumma, ni är riktigt begåvade! Ni vet precis hur ni ska göra det hela på rätt sätt.

När det snöar, så åker ni snabbt ut och sandar på gång- och cykelbanorna. Skulle det snöa mer så plogar ni bort snön, och därmed även gruset. Ut på gräsmattorna med det bara. Då måste ni åka ut en gång till och sanda, eftersom allt grus ligger ute i gräsmattan med snön. Genialt! Med eran briljanta metod måste ni åka tre gånger, två för att sanda och en för att ploga. Vilken affärsidé! Och det smarta med det hela kommer sedan till våren. Då är det så mycket grus på gång- och cykelbanorna, att ni måste åka runt och sopa flera gånger!

För hade ni gjort på det för oss skattebetalare enklaste, bästa och billigaste sättet, så hade ni plogat bort snön med plogen ända nere vid marken. Då behövs det nämligen inte sandas och ni behöver inte heller sopa upp allt grus på våren. Men då skulle ni inte alls få lika bra betalt.

Förlåt mig, ni är för smarta för både mig och stadshusets ekonomer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.