Abstinens

Planen var att sluta dricka kaffe helt denna vecka, för att vänja mig av med behovet lagomt till lördagen. Syftet är att minska vätskedrivningen genom att inte intaga koffeinhaltiga drycker. Men det går lite sisådär.

I måndags blev det bara en dubbel espresso i latten, och inget mer på hela dagen. Normalt dricker jag minst tre till fyra koppar på jobbet. Men receptionisten tyckte jag var lite gnällig som upprepade mantrat “kaaffee” stupp i ett. När jag kom hem somnade jag en timme. Dock så sent att jag sen fick svårt att somna när jag tog kvällen. I tisdags tog jag bara en enkel espresso i morgonlatten. Men jag somnade en stund i vilrummet efter lunchen och var tvungen att ta mig en liten kopp för att överleva resten av dagen. Igår lyckades jag hålla mig från kaffedrickandet på jobbet, men så sov sov jag en timme när jag kom hem. Idag är det inte mycket bättre. Ögonen går i kors och jag vilade en stund i vilrummet. Får sova en stund när jag kommer hem efter jag hämtat Gunillas bil och hämtat Klonen från bussen.

Självklart vet jag att koffein är centralstimulerande och uppiggande. Men inte trodde jag att jag skulle bli så här trött och slö utan kaffe. Hela min sömncykel blir rubbad i brist på denna stimula. Hur ska det gå på lördagmorgon klockan 2 utan kaffe?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.