Går det inte att laga med silvertejp är det trasigt

Fick tips på en sjukgymnast på Funbeat som själv cyklade, så det lovade gott. Det första jag ser när jag kom in var en Taxc-träjner. Hon klämde och vre på mig lite, och jaha, diskbråck. Farbror börjar bli gammal.

Nu tror ju inte jag att det beror på cyklingen. Större delen av min vakna tid besitter jag kontorsstolar. Åtta timmar på jobbet och några till hemmavid. Men det är vid cykling jag får ont. Det började i våras och har bara blivit värre. Fick ju bryta Vätternrundan pga svåra smärtor. Efter det har jag mer eller mindre lärt mig acceptera smärtan. Efter semestern har det eskalerat. Och det förtar träningsglädjen och fartresurserna.

Hon tejpade min rygg för att jag skulle lära mig inte böja på ryggen. Så fort tejpen stramar så rätar jag på ryggen instinktivt. Försök ta på er ett par skor och knyt dom utan att böja ryggen det minsta. Lycka till, klockan tickar…

Såhär två dagar efter besöket är jag trött i ryggen. Det är jobbigt att inte använda ryggmusklerna. Fråga mig inte hur det hänger ihop. Tror hon gjorde nåt voodoo på mig.

När vi sen skulle kolla min sittställning på träjnern, vinklade vi ned sadelspetsen för att jag lättare skulle kunna sitta fint utan att krumma cykeln. Det kändes som jag svankade som en anka, men jag var rak och fin i ryggen sa hon. Då frågade hon om jag tävlar. Eh?! För enligt UCI får inte sadeln vara vinklad hur som helst. En sjukgymnast som rabblar UCI-regler. Det ni!

Träning bör jag nog undvika de första dagarna på behandlingen, men hon ordinerade faktiskt whisky på direkt fråga. Så det är vad denna helgen gör ut på i brist för cyklistisk cykling.

3 reaktioner på ”Går det inte att laga med silvertejp är det trasigt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.