Hopp om bättre cykling

Ride of Hope – Dag 9: Uppsala – Stockholm

Prolog: För att ta sig till Uppsala och starten av Ride of Hope, gäller SL och cykling. Vi blev ett gäng med jämn och god fart som tog oss från Märsta till Uppsalas fashionabla förortsparkering.

Peloton: Någon gång ska vara den första! Tappade en flaska vid gasklockorna och von Anka slog i mig så jag vände och hämtade den. Kanske inte det mest begåvade jag gjort.

Valde en 28-30 grupp, men det var väldigt ryckigt och ojämnt. Vi var för många i gruppen – över 25 stycken – och en del som var väldigt ryckiga. Har nog aldrig bromsat så mycket i hela mitt liv – trampa två tag och bromsa… spurta bromsa spurta bromsa… dags å byta bromsbelägg.

Epilog: Trevligt sällskapet, fint väder och bara en punka som smällde som en kanon, men de såkallade ledarna var inte så pigga på att stanna och vänta in inte. Så den punkterande fick gå par hundra meter med utblåst däck. Ingen vände och hjälpte till. Schyssta ledare!

Nå, som någon skrev på Facebook, “ett Upplandshärke”. Nästa gång betalar jag startavgiften och gör nåt annat mer konstruktivt istället. Det här var ju utan allt hopp om behaglig cykling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.