Osmakligt DN

Hittills iår har 38 cyklister dödats när de blivit påkörda av en bil eller en lastbil. Igår dödades troligen den 39:e cyklisten av ett motorfordon, då en kvinna avled efter påkörning i Slussen. Om denna tragiska olycka kunde vi läsa i dagens DN.

Samtidigt kunde vi i samma upplaga på bästa ledarsida läsa hur Erik Helmerson raljerar över cyklisternas klädsel. På fyrtiotalet lyckades swingpjattarna chockera omvärlden enkom genom att bära vita strumpor. På 60-talet behövdes det vespor för att skapa rubriker. På 70-talet krävdes det säkerhetsnålar i kinderna för att uppröra. Nu räcker det att vara hälso- och miljömedveten för att provocera en ledarskribent som inte hänger med i sin egen tid.

Jag tycker det är fruktansvärt osmakligt av DN att publicera sådant dravel i samma upplaga som nyheten om den tragiska dödsolyckan.

4 reaktioner på ”Osmakligt DN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.