Lina

Hon står böjd över mig, skriker att det är bra, fint och kom igen. Själv stånkar och stönar jag och svetten lackar. Ska det vara så här? Jag har ju faktiskt betalat henne 600 kronor per timme. Trodde det där med PT gick ut på att jag betalar och de tränar.

Lina som även är utbildad naprapat – var därför jag ville ha henne, och lite för hennes snygga helflätade frisyr – klämde, böjde och sträckte på min lekamen och upptäckte att höger sätesmuskel inte aktiverades lika mycket som vänster. Vilket skulle vara hennes och forskningens förklaring att jag får ont i höger korsrygg. Aha, hon har hittat orsaken, inte bara symtomen.

Hon kunde även läsa läkarutlåtandet från magnetröntgen och konstaterade att två diskar buktar ut på höger sida. Läkaren på vårdcentralen som skrivit remissen, sa bara att jag har normala förslitningar för min ålder. Men inte fan är ryggsmärtor normalt för en 32-åring. Lina leder med 2-0!

Så det känns som att Lina har hittat nåt ingen annan hittat. Ett fel! Inte för att det var fel med sjukgymnastik några månader i somras men jag blev inte märkbart bättre. Kiropraktorn knäcker av glädje och lust, och lite bättre blir jag, men inte bra! För att de bara fokuserat på symtomen, inte orsaken. Lina 3-0.

Därav kör hon hårt med bålstabiliteten, men även balans och ben. Jag har förvisso gått på Core och tränat hemma, men jag har misstänkt att jag kanske gör fel, eftersom ryggproblemen inte avtar. Men hon tycker jag gör övningarna bra, dock får hon korrigera mig då och då, när jag tappar hållning. Vilket är precis det jag vill. Nån som sporrar, inspirerar och korrigerar mig och min träning. Inte bara ger min en lapp. Lina 4-0.

Hemmavid ska jag även köra massa coreövningar par gånger i veckan, samt även McKenzie-metoden varje dag. Återbesök till Lina efter tre veckor. Får se om hon får behålla ledningen eller om hon sätts i utvisningsbåset. Där jag satt sjukgymnasten och snart ska sätta kiropraktorn. Alla de två har fått en varsin chans och jag har varit tolmådig. Något jag inte ens kan stava till.

Det är inte flickan på bilden som skrivit brevet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.