Hittegods

Inspirerad av Spindelbenen som kör fixedgear på sin On One under vintern, kom jag på att jag nog har lite godis i förrådet. Jag flyttade för 3 månader sedan, så alla prylar har jag ju sett. Utrustad med en ficklampa gav jag mer i källaren och hittade då ett par Nokia Hakkapeliitta 240 dubbdäck och ett par plåtskärmar som satt på den saliga Peugeoten, min första fixedgear som blev stulen 20 meter från en bemannad polisbuss. Det var på sommaren, därav att skärmarna var avtagna och kvar i min ägo.

Tog ner Pompinon från väggen och började skruva på bakskärmen som jag fick modifiera med buntband för att få att sätta bra. Sedan krängde jag på dubbdäcken på bakhjulet och… dret! Däckens 40 millimeters bredd var nog liiite för feta för de skärmarna. Dessutom tog däcket i de horisontella bakgaffeländarna vid navet. Snacka om att konstant skidda sig fram.

kedjespännare med ölöppnare är viktiga detaljer

Bara backa bandet, och montera av och tillbaka till ursprungsläget, utan skärm och med Continental 4 Season. Sneglade på crossen som har ett par Schwalbe Marathon Winter på 35 mm, men nej. Vintern är ju snart slut. Eller hur? Det får bli ett projekt nästa år. Jag hankar mig vidare fram med crossen nu på vintern.

Men när jag nu ändå var igång med avtaget bakhjul, passade jag på att gänga på det nya oanvända mattsvarta 16 taggars drevet och den lika mattsvarta låsringen på andra sidan om frihjulet. Det får bli fixedgear igen till våren, efter flera års uppehåll.

När allt är klart inser jag nackdelen med ett flipflop-hjul. Däcket kommer att snurra åt fel håll. Ska jag trampa baklänges nu, vilket jag iofs kan?

2 reaktioner på ”Hittegods”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.