Handflata

Har haft svårt för att skriva, det är tom lite besvärligt. Har nämligen gått och skaffat mig en tredje handflata. Alltså en handdator, eller som det heter på engelska palm (vilket betyder just handflata). Valet stod mellan en CE, en Psion eller en 3Com. Men eftersom jag nyss fått en 2 kilos bärbar på jobbet, så kan jag tillfredsställa min skrivklåda på den. Vad jag ville ha egentligen, var en manick som pep och påminde mig om saker som skall göras. Med andra ord en elektronisk filofax. För jag är väldigt duktig att skriva i min filofax, men desto sämre att titta i den. Dessutom blir den rätt fet efter ett tag. Så jag köpte en 3Com Palm III, och den är jag nu väldigt nöjd med. Det fick bli en farsdagspresent till mig själv, då H var sjuk den söndagen.
Det kan vara lite svårt att skiva på den med specialpennan, men man lär sig fort. De större textsjoken skriver jag i synkprogrammet på pc:n, sedan synkar jag bara över det. Liten är den också. Kan ha den i bröstfickan, väger strax under 200 gram, inklusive batterier. Dessutom är den ju riktigt kultig! När jag fäller upp det skyddande locket, ser den precis ut som en Tricorder, som de använder i Star Trek. Nu är det bara communicatorn på bröstet som fattas. Men det är ju snart jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.