DFL-pungsvetto

Happymtb florerar en del utryck. Bland de fyndigaste anser jag vara XC-svetto. Det myntades av Calle F i en tråd där många försökte förolämpa varandra med olika tillmälen. Det gick inte, några började använda det som beteckning på sig själva. Med viss självironi. XC står för cross contry, eller på svenska mountainbike (!). XC-svetto är en person som elitsatsar väldigt hårt och seriöst och därför har en lätt och snabb cykel för bland annat långlopp. På sina turer har en xc-svetto bara med sig pump, slang och en vattenflaska.

Efter ett tag dök ordet AM-fetto upp, i analogi med xc-svetto. Det var fyllt med ännu större portion självironi. AM står för all-mountain, eller på svenska stigcykling. En AM-fetto cyklar hellre på tekniska stigar och har en vattenryggsäck med allehanda prylar i. En am-fetto fikar gärna och käkar Snickers på sina turer, därav den lite korpulenta framtoning.

Igår på Nattkatten körde kollegan Micke sin första alleycat och med sin vilsenhet i stan hade han svårt att hitta. Trots min utlånade Gatukalender nedstoppad i sin bralla kom han sist. Han blev därmed DFL, dead fucking last. När jag återfick min kartbok var den lätt fuktig och luktade lite. Så jag döpte honom till DFL-pungsvetto!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.