Ingenting

Undrar vad som döljer sig bakom dörren Ingenting? Finns där absolut ingenting, eller är det bara Ingenting? Eller finns där någonting alls?

Skogen bakom Karlbergs slott heter Ingentingskogen. När SL byggde tunnelbana till Järvafältet 1975 skulle det byggas en tunnelbanestation där. Men SL fick lite huvudbry när man skulle döpa stationen. Förslaget var att kalla stationen Ingenting. Dåvarande vd:n sade då att “någonting kan inte heta Ingenting”. Så då fick stationen det påhittade namnet Västra skogen.

Dörren till Ingenting ligger i ett hus där Ingentingskogen en gång låg. Idag är det Tomtebodas postbangård. Kanske dörren ledde in till Ingentingskogen? Men jag vågade inte öppna dörren in till Ingenting. Vad hade hänt med min kropp om där inne var just ingenting? Hade jag upplöst i intet och försvunnet? Eller hade jag klivit in i det försvunna Ingentingskogen? Nånting är det därinne. Det kände jag på mig.

3 reaktioner på ”Ingenting”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.