Tevefritt

Efter många om och men skaffade jag mig kabel-tv med en herrans massa kanaler. Inte för att det blev fler bättre program att titta på, men några favoriter kan jag nu få se. Jag tror jag ser på tv cirka 3 timmar i veckan. På måndagar är det 24 på TV 4 och på fredagar är det dubbelavsnitt av Stargate Atlantis på TV 6. Började kolla på Battlestar Galactica på fredagsnatten på femman, men abstinensens tog över så jag laddade ned alla tre säsongerna och glanat flera timmar i sträck på dem. Svårt att slita sig.

Här i Malmköping har jag inte kollat på tv en enda sekund. Och jag saknar det inte alls. Så befriande! Har mest slösurfat några minuter men framförallt bara umgåtts med de andra på kvällarna. Men även om jag velat se på tv går det inte. Tv:n har varje kväll varit okuperad av juniorerna som kollat igenom alla avsnitt i dvd-boxen av Hipp Hipp. Varje kväll, varje år samma dvd-box om och om igen. Som en liten tradition. Fast ibland kommer någon med en diggarfilm från någon spårvägsstad och då går diskussionerna höga om växlar hit och linjesträckningar dit.

För säkerhetsskull har jag dock programmerat videon hemma och spelar in mina favoritavsnitt. Helt tevefritt liv vågar jag inte ha. Inte ens en vecka.

2 reaktioner på ”Tevefritt”

  1. Ha ha, jag har sagt att jag inte tänker skaffa teve förrän jag blir sambo och jag inte längre har något val. Har inte haft teve på två år. Det är befriande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.