Är det allvarligt?

I påskas när vi var i Karlstad, tröttnade jag på att trängas med Klonen i en smal säng. Jag tog då en vanlig skumgummimadrass och la mig direkt på golvet. Vad hårt och skönt det var! Likadant gjorde jag och Elin i Malmköping, madrass direkt på hårt golv. Sov som en stock. Hård säng är nog grejen?

Min säng är gammal, välanvänd och och alldeles för mjuk, rena hängmattan. Har länge funderat på ny säng som är fastare. Men jag har inte kommit till riktigt än. Men nu när vi är två, märker jag verkligen vad dålig sängen är, så nu är läget lite mer akut. Så vi drog till IKEA, dit alla nyförälskade åker.

Men det var inte lätt att välja säng, många kriterier att ta ställning till. Vilken prisklass; billigaste, mellandyr eller dyr? Vilken hårdhetsgrad; mellanmjuk, halvhård eller fast? Vilken bäddmadrass; sju eller nio centimeter? Vilken bredd; hundrafem eller hundratjugo?

Ranta runt mellan sängarna, släpade på madrasser och låg och låg och låg. Det var svårt. Min vikt och längd föreslog en medelhård säng, mellanprisklassen hade separata fjädrar, så det var nog bättre om man var två. Men efter rådgivning med en kunnig kille så tror jag att jag bestämt mig. Det blir mellanprisklass, mellanhård och sju centimeters bäddmadrass.

Men så var det bredden. Hundrafem eller hundratjugo bred? Innan jag fick omkull Elin, var jag inne på en smalare säng än vad jag har idag. Men om det här utvecklas som hittills, är det nog lika bra att ta en hundratjugosäng. Vi vill väl inte ligga på varandra varje natt?

8 reaktioner på ”Är det allvarligt?”

 1. Jag har samma I-landsproblem, ny säng behövs. Min är också för mjuk och för gammal. Har provat runt på IKEA och det är praktiskt nog de billigare madrasserna som är hårdast.

  105 funkar om man är två men 120 är klart bättre. Jag och mina förra Anki hade två 105-sängar i bredd, det var lyxigt. 😀

 2. Fick omkull Elin?

  Du kanske borde jobba istället för att göra bort dig?

  För övrigt fattar jag inte varför ni fortsätter envisas med IKEA. Ni kanske inte vet det, men det är helt okej att köpa en säng på sängjätten. Faktiskt…

 3. Ja men Hallå mr Bruse! (och hejhej Elin)

  105 säng och 120 säng hade man väl när man var liten och bodde hemma? det finns ju 160 och 180 sängar för vuxna hushåll också;) Tycker man det blir för ensamt så kan man ju alltid krypa över. Fast iofs så läste jag ju att du Bruse står på alla fyra allt som oftast:)

  105 säng för 2 personer skulle ej funka för mig-TRÅNGT VARMT och för lite space för avancerade sov och myslekar.

  I övrigt hoppas jag att ni båda har det mysigt och bra ihop nu när Elinkommit hem.

  hejhej

 4. Tänk ett steg längre kära Bruse…
  Man kan ha en hel bäddmadrass över resårbottnarna och VOILA ingen barriär alls.
  Vi har det så-en 160 säng med hel madrass som är minst 20 cm tjock över hela så det ej blir skarv.Mysigt och mycket spelrum att flytta runt och göra akrobatikövningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.