Det kom ett paket

Våndan av att köpa cykelprylar på nätet är att man får vänta och att leveransdatumet inte alltid stämmer. Det gjorde det inte nu heller, paketet kom två dagar för tidigt, redan igår onsdag. Det var min nya singlespeedram Surly 1×1 med tillbehör som dök upp igår. Som en liten pojke på julaftonen bar jag hem paketet och packade upp det noggrant med spänning. Jorå, alla delar var med.

Hade börjat gårdagen med att strippa Tampicon på delar som ska över på Surlyn. Men jag fick problem med att ta bort styrlagerbanorna. Elin stod och höll i ramen och jag bankade med hammare och skruvmejsel. Men de satt som på berget. På Happymtb tipsade de mig att använda våld, men risken var att lagerbanorna fick kasseras. Men då kan de lika gärna sitta kvar, jag vill återanvända dom. Så alternativet blev nya styrlager.

Nästa problem uppstod när det nya vevlagret av patrontyp skulle monteras. Hade köpt ett vevlagerverktyg, men behövde en 32 mm:s nyckel eller en fet skiftnyckel till det lagerverktyget. Inget av dessa har jag. Solen sken och det var varmt, så vi cyklade till Cykelcity för att handla styrlager och verktyg.

Elin assisterade återigen som ramhållare och det var svårt att få på styrlagrens alla delar. Det såg bra ut, men det blev inte helt bra. Idag satte jag på vevarna, bakhjulet, bakbromsen och kedjan. Tog en liten försiktig tur nu på aftonen, men styrlagren glappar. Imorgon öppnar Dr Spoke efter semestern, då ska jag hänga på låset så han får slutjustera lagren åt mig. Sen jävlar!

Foto: Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.