Annorlunda pungsvett

Johan A var på jakt efter något smidigt att ha slang och verktyg i när man cyklar, när man inte vill släpa på en hel rygga eller stor väska. En liten smidig väska av något slag för det absolut viktigaste. I vanlig ordning dryftade han frågan på Happymtb där han fick många förslag, bland annat en gammal hederlig magväska. Men en magväska är sååå 80-tal! Stilpolisen skulle få krupp direkt om han cyklade med en sån.

Till slut bestämde han sig för en hunch – hip pouch hos Bagaboo. Jag hakade på med en beställning och nu sitter jag här med denna lilla pung. Den till höger är min, såklart, syns väl på färgen? Tog en provtur med den för att se hur smidig den var. Samtidigt passade jag på att ta en provtur med min Surly som jag igår bytte vevparti på, till ett Hone med utanpåliggande lager. Var ju tvungen att kolla att allt var påskruvat ordentligt, vilket det verkade vara. Inte nog med det, tog även en provtur med den “femte cykeln“, som jag skruvat ihop under veckan. Upptäckte att jag hade delar till en femte cykel, förutom vevarna som nu blev lediga från Surlyn. Så jag tänkte, får jag inte cykla kan jag väl skruva ihop en cykel till? Ikväll tog jag då en provtur med den med, för att se att allt satt ihop som det skulle. Vilket det inte gjorde, kedjade hoppade och rappade som en kåt iller. Upp i lägenheten och korta av kedjan en länk, och på med en halvlänk. Sen ut igen. Godkänt. Mer om denna “femte cykeln” i annan tråd nära dig.

Men nu kom jag från ämnet. Det skulle handla om den nya pungen. Jo, den var liten och smidig, fick plats med det viktigaste som avsett. Slang, kolsyrepump, däckverktyg, multiverktyg, mobiltelefon och en liten plånka. Sen var det fullt. Perfekt! Och den satt bra där i svanket, för när man ligger på en cykel märks det inte. Men jag anar en tendens till svett, när den ligger dikt an på ryggen. En ny form av pungsvett, fast på ryggen.

2 reaktioner på ”Annorlunda pungsvett”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.