Fixt och färdigt på Södertörn

Vad är det som får över 30 personer att gå upp före sex på en lördagsmorgon för att bege sig till Nynäshamn och sedan cykla 10 mil grusväg tillbaka till Stockholm på enväxlade cyklar?

Jag har ingen aning. Luxationen har återigen satt hinder för min personliga tillfredsställelse då jag inte kunde ställa upp på andra upplagan av Tour de Retard. Så jag och Klonen fick åka i kvastbilen och dricka öl (jag, inte han!), samt hjälpa till vid start och mål vid de olika etapperna.

Kan det vara blandningen av cyklister och cyklar som får oss att göra så här? Det var tjugoåtta cyklister, unga som gamla, män som kvinna, frihjul som fixed, 28 som 26 tums hjul. Internationellt var det, förutom från Stockholm var de från Göteborg, Danmark och Storbritannien. Jag har ingen aning varför vi gör det här.

Kanske det kan vara depåmaten som det bjöds på som lockade alla? Vad sägs om två sorters skinka, salamikorv, brieost, franska, mera öl, vindruvor, tomater, juice osv. Eller kan det vara den blåsiga motvinden? Eller var det efterfesten på M-bargo med tillhörande prisutdelning?

Jag har ingen aning vad det är som får oss att göra det här. Men jag vet att alla hade skitkul, och alla vill göra det igen. Det vill jag också göra. Men nästa år så ska jag vara med och cykla. Så det så!

3 reaktioner på ”Fixt och färdigt på Södertörn”

  1. Kul var det som du sa, fast rumpan fick smaka av den icke inkörda Brookssadeln. Idag är jag nästan redo att säga att jag kör nästa år. I förrgår på kvällen hade jag sagt -Aldrig!!
    Knäna mina fick dock smaka satan så nästa år kanske (antagligen) det blir frikrans. Tur att jag köpte ett flipflopnav då..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.